Om Chancepartout

Vi er en kreativ kursusvirksomhed, hvor vi hjælper dig, der gerne vil skabe en legende og levende læringskultur.

Det kan være gennem oplæg, møder eller forløb m.m. og vi arbejder med metoder og greb for at flere lærer mere.

Vi underviser i kunsten at undervise, og i, hvad der skal til for at skabe en legende læringskultur, eller vi kan gennemføre undervisningen for dig.

Hos os får du teknikker til at skabe rum for læring, der vender op og ned på det hele, samt nye metoder til at præsentere teori. Du udvikler eget materiale, og får erfaring med forskellige undervisningsmetoder, der involverer dine deltagere. Og du får især trænet, hvordan du kan bruge dig selv til at skabe liv gennem elementer af leg i undervisningen. Der er mange måder at skære en appelsin på.

Vores læringskoncept er en blanding af klassiske organisationsteorier, sociologisk og pædagogisk forskning, samt læringsteori med teaterteori- og øvelser. Og vi henter særlig inspiration fra klovnens verden, som vi har meget erfaring med.

Dette og andre teatertekniske greb bruger vi til at arbejde med kropslig kommunikation, legen, det uformelle og mangfoldige, det simple og på samme tid universelle udtryk og dét at give plads til vilde skæve ideer i et kærligt og rummeligt rum.

Løbende udvikler vi nye projekter og metoder og skaber muligheder for læring for nye grupper. Dette efterår arbejder vi med klovn og sanseteater for ældre på tre plejecentre i København. Og vi vil igang med at arbejde med unge i folkeskolens ældste klassetrin.

Det handler, kort sagt, om at få kroppen med ind i undervisningen, få aktiveret sanserne, trænet de innovative og kreative kompetencer, alt imens vi reflekterer over det vi gør.
I fællesskaber. Fordi muligheder opstår, når vi bliver stimuleret til at tænke anderledes, inspireret og udfordret på vores viden og holdninger, og det sker næsten altid i mødet med andre.

Det skaber en legende læringskultur.

Udtalelser

”Vi havde en spændende og lærerig formiddag med Carina fra Chancepartout med en masse nye indsigter i hvordan det åbne, nysgerrige og kreative teamarbejde kan blive styrket hos os og hvordan vi kan blive bedre til at være åbne overfor nye input og hinandens gode ideer.

Carina var fagligt skarp og havde øje for at facilitere øvelser, der rykkede os og hvor alle kunne være med.”

Ulla Næsby Tawiah

Danida Fellowship Centre

Ungdomsbrandkorpsets instruktører har haft godt udbytte af Carina som facilitator, på en 2-dages workshop om modstand, at arbejde relationelt og forebyggelse af konflikter.

Carina har en god forståelse for deltagernes individuelle behov og er som facilitator god til at skabe rum for ”egen læring”.

Carina får deltagerne meget på banen og til at interagere med hinanden. Jeg kan klart anbefale Carina, hvis du skal have deltagerne til at tage del i arbejdet og ”mærke det på egen krop”

Kenneth Tang

Ungdomsbrandkorpset, Hovedstadens Beredskab

"Et rigtigt godt og inspirerende indspark om den svære proces, der er at være mennesker der arbejder sammen"

Paul Nørgård

Afdelingschef COWI

"Jeg har altid haft svært ved at være morsom på kommando. Nu har jeg fået øjnene op for de vigtigste mekanismer. Jeg er mere afslappet nu og ikke nervøs når jeg skal være morsom"

”Det er noget med tilstedeværelse, være i øjeblikket, i sit "moment". Turde tro på, at dem der ser på, kan følge med, når man er ærlig. Så handler det om at følge indskydelser, men på den rigtige måde. Og hvad er så det?  Men hvis man føler noget i rollen, er det som regel rigtigt.

Man skal ikke forsøge at få publikum til at le, men stole på at de lever med. Man skal give plads til lettelse og grin hos publikum.

Så er der arbejdet med at være i sig selv og være udadvendt, på scenen. Og så meget mere.

Steen Bøhm Andersen

Senior softwareingeniør fra Ankiro