Om Chancepartout

Chancepartout er en kreativ kursusvirksomhed, som hjælper med at skabe legende og levende læringskultur, så flere involveres, og alle lærer mere.

Vi arbejder med at udvikle oplæg, møder eller forløb m.m. og har fokus på at bruge mere kreative metoder, og herunder særligt teaterklovn.

Vi underviser i kunsten at undervise, og i, hvad der skal til for at skabe en legende læringskultur, eller vi kan gennemføre undervisningen for dig.

Hos os får du teknikker til at skabe rum for læring, der vender op og ned på det hele, samt nye metoder til at præsentere teori. Du udvikler eget materiale, og får erfaring med forskellige undervisningsmetoder, der involverer dine deltagere. Og du får især trænet, hvordan du kan bruge dig selv til at skabe liv gennem elementer af leg i undervisningen. Der er mange måder at skære en appelsin på.

Vores læringskoncept er en blanding af klassiske organisationsteorier, sociologisk og pædagogisk forskning, samt læringsteori med teaterteori- og øvelser. Og vi henter særlig inspiration fra klovnens verden, som vi har meget erfaring med.

Dette og andre teatertekniske greb bruger vi til at arbejde med kropslig kommunikation, legen, det uformelle og mangfoldige, det simple og på samme tid universelle udtryk og dét at give plads til vilde skæve ideer i et kærligt og rummeligt rum.

Løbende udvikler vi nye projekter og metoder og skaber muligheder for læring for nye grupper. Vi arbejder med klovn og sanseteater for ældre på plejecentre i København, og forbereder forløb for unge i folkeskolens ældste klassetrin.

Det handler, kort sagt, om at få kroppen med ind i undervisningen, få aktiveret sanserne, trænet de innovative og kreative kompetencer, alt imens vi reflekterer over det vi gør.
I fællesskaber. Fordi muligheder opstår, når vi bliver stimuleret til at tænke anderledes, inspireret og udfordret på vores viden og holdninger, og det sker næsten altid i mødet med andre.

Det skaber en legende læringskultur.